Българският представител в Европейския парламент (ЕП) и съпредседател на ВМРО Ангел

...
Българският представител в Европейския парламент (ЕП) и съпредседател на ВМРО Ангел
Коментари Харесай

Джамбазки натисна Еропейския парламент за спрения руски газ на България

Българският представител в Европейския парламент (ЕП) и съпредседател на ВМРО Ангел Джамбазки инициира спор в парламентарната зала на ЕП във връзка със спрените доставки на природен газ за България, оповестиха от пресцентъра на партията. 

След сложени въпроси пред Европейската комисия от страна на Джамбазки, двама от съпредседателите на ЕКР - Рафаеле Фито и проф. Ришард Легутко, повдигнаха тематиката на председателски съвет с искане за спор и гласоподаване на специфична резолюция. Предложението към този момент е признато и ще бъде извършен спор на втората пленарна сесия на Екологичен потенциал през май, се показва в известието. 

В писмото си до Европейската комисия Джамбазки отбелязва, че доставката на газ по настоящи контракти с " Газпром " за Полша и България е прекъсната и това деяние съставлява идната глава от проекта на Русия за разрушение на единството на европейските съдружници. 

" Считам, че тази обстановка слага по-важни въпроси за Европейски Съюз. Ако доставките са прекратени единствено към България и Полша и са обезпечени за други членове на Европейски Съюз, би трябвало да се запитаме - за какво? Би било шокиращо, ако някои членове на Европейски Съюз заплащат в рубли според настояванията на " Газпром ", като по този метод нарушават европейското единение ", написа още съпредседателят на Вътрешна македонска революционна организация до Европейската комисия. 

Евродепутатът Ангел Джамбазки слага на дневен ред и въпросите по отношение на това дали Комисията е осведомена с метода на заплащане от страна на обособените страни за доставки от " Газпром " и дали има информация за страните членки, в частност Гърция и Германия, които заплащат доставките си в рубли. Очаква се дебатът по тематиката да е на 4 май по време на постоянната пленарна сесия в Европейския парламент.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР